Geplaatst op Geef een reactie

5 redenen om te kiezen voor sojakaarsen

Waarom zou je kiezen voor kaarsen van sojawas?

Er zijn goede redenen om voor kaarsen van sojawas te kiezen. Als je om je gezondheid, de planeet waarop je leeft, dieren en het milieu geeft, wil je zeker overstappen op sojawas. Waarom?

Hier zijn 5 redenen om voor sojawas te kiezen:

Het komt van duurzame bronnen

Sojabonen. Foto Polina Tankilevitch ( Pexels)

Heb je je ooit afgevraagd waar paraffinewas vandaan komt? Paraffinekaarsen zijn goedkoop te produceren, maar weet je dat ze zijn afgeleid van aardolie of ruwe olie? De bron van paraffine is dus zeer onhoudbaar en niet-hernieuwbaar. Bovendien veroorzaakt oliewinning enorme schade aan het milieu, o.a. door olierampen. Het speelt ook een grote rol bij klimaatverandering. Het is allemaal zo erg!

Sojawas is niet alleen milieuvriendelijk, maar komt het ook uit volledig duurzame bronnen. Het veroorzaakt geen milieuschade. Het is 100% natuurlijk en plantaardig, afgeleid van sojabonen.

Goed om te weten: in Candle Time gebruiken we alleen GMO-vrije sojawas die in Europa is geproduceerd.

Het brandt 45% langer dan paraffine

Sojawas heeft een lager smeltpunt dan paraffine (het smelt al bij 45 graden Celsius), waardoor het veel langer brandt. Dat ervan uitgaande dat je een kaars op de juiste manier gebruikt, onder andere de lont voor elk gebruik afsnijdt.

Lees hier hoe je langer van je kaars kunt genieten.

Het is vegan en dierproefvrij

Sojawas is plantaardig en 100% vegan. De productie ervan veroorzaakt geen schade aan de natuurlijke habitat (in tegenstelling tot ruwe olie en aardolie), zodat er geen dieren gewond raken. Daarnaast zijn er geen dieren betrokken bij het productieproces. Sojawas wordt geproduceerd door hydrogenering van sojabonen.

Het is een uitstekende geurdrager

Door het lage smeltpunt is sojawas een uitstekende geurdrager. Het hoeft niet synthetisch of chemisch te worden verbeterd. Het heeft ook een perfect uitgebalanceerde geurworp. De geur wordt ook toegevoegd op een relatief lage temperatuur, wat helpt om overmatige verdamping tijdens het maken van kaarsen te voorkomen.

Het produceert geen gifstoffen of rook

soy wax flakes and beads photo
Sojawas vlokken en kralen

Sojawas brandt schoon, rook- en roetvrij. Het geeft geen gifstoffen of kankerverwekkende stoffen af, dus het heeft geen negatieve invloed op uw longen. Je hebt waarschijnlijk wel eens paraffinekaarsen gezien die zwarte rook produceren tijdens het branden - dit kan schadelijk zijn, vooral als de kamer gesloten/niet geventileerd is en als je graag een paar kaarsen tegelijk brandt. Er kunnen ook veel verborgen negatieve langetermijngevolgen zijn voor uw gezondheid. Met sojakaarsen ervaar je het niet.

Nu zie je dat het logisch is om sojawas te kiezen boven de paraffine. Als je ooit hebt gehoord van GMO-sojabonen die vaak in de VS worden gebruikt, hoef je niet bang te zijn als je voor Candle Time kiest: we gebruiken alleen de beste kwaliteit GMO-vrije Europese sojawas. We besteden ook de grootste aandacht aan alle andere subproducten die we gebruiken in ons productieproces: alle geuren zijn zorgvuldig geselecteerd - en we ondersteunen Europese fabrikanten; we gebruiken ook biokatoen om onze wieken te maken.

Als je meer wilt lezen over de voordelen van geurkaarsen of wilt weten hoe je de juiste geur voor jezelf kunt vinden, lees dan ons artikel hier.

Lees meer over de eigenschappen van sojawas in onze soy wax info.

Geef een antwoord