Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kies je de juiste kaars voor een cadeau?

Kaarsen zijn altijd een goed cadeau

Hoe je een kaars voor een cadeau kiest, kan een lastige vraag zijn. Het is makkelijker als je de ontvanger goed kent, maar wat als het iemand is waar je niet veel van weet? Maak je geen zorgen! Het goede nieuws is dat kaarsen altijd een goed cadeau zijn. Er is altijd de juiste kaars voor de juiste gelegenheid.

Dus, laten we zeggen dat je op zoek bent naar een cadeau en je dacht dat een kaars een goed idee zou zijn. Je hebt vast wel eens op internet gebladerd en gezien dat er nogal wat is om uit te kiezen. Hoe een selectie maken? Hoe kies je de juiste?

Hieronder vind je enkele eenvoudige tips. Beantwoord de vragen en blader door onze webshop. Twijfel je nog, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies!

Een kaars kiezen voor iemand anders

Het geven van geschenken is een mooie traditie. We presenteren elkaar dingen van materiële of emotionele waarde, in de hoop een band te vormen, dankbaarheid of liefde te tonen. Waarom zijn kaarsen zo'n goed cadeau? Omdat de meeste mensen ze gebruiken, en omdat kaarsen ons helpen te ontspannen, herinneringen op te roepen, te kalmeren, de stemming te verbeteren. Ze creëren een intieme sfeer. Ze brengen licht in de duisternis. We houden allemaal van kaarsen.

Hoe kies je de juiste kaars voor een cadeau? Eerst moet je beslissen wat voor soort kaars geschikt is. Denkt u aan een klassieke paraffinekaars? Oeps, ik hoop het niet! Als de ontvanger van het cadeau iets van kaarsen weet en van milieuvriendelijke producten houdt, is hij daar misschien niet zo blij mee. Ja, ze zijn de goedkope optie - het is misschien goed voor je portemonnee, maar het is niet goed voor de planeet en onze longen. De ontvanger van het cadeau is hiervan misschien op de hoogte.

Wanneer je een kaars kiest om cadeau te doen, is de beste keuze een plantaardige was. Er zijn een paar verschillende soorten kaarsvet van plantaardige oorsprong en ze zijn veel duurzamer, gezonder en ze branden langer. Omdat je een cadeau kiest, moet je wat moeite tonen en een kwaliteitsproduct kiezen, toch?

Het tweede waar je rekening mee moet houden, is of je kiest voor een vrijstaande vormkaars of een containerkaars. Losse kaarsen zijn vaak rommelig als ze worden verbrand, vooral als ze decoratieve stukken hebben en niet professioneel zijn gedaan. Containerkaarsen zijn altijd een goede keuze omdat ze in een glas of ander vat worden gegoten. Er vormt zich geen was laagje aan de zijkanten van de kaars. Het is ook veiliger omdat het voor de vlam moeilijker is om ergens mee in contact te komen omdat het binnen blijft. Dat is vooral handig als de persoon een hond of kat heeft.

Het derde ding is de lont. Er is keuze tussen katoen en een houten lont. Je kunt hier meer te weten komen over de verschillen.

Simpele tips om de juiste kaars voor een cadeau te kiezen

Als je nu hebt besloten wat voor soort was de kaars zal zijn en in welke vorm, laten we dan specifieker worden. Hieronder vindt je een reeks eenvoudige vragen. Beantwoord ze en volg onze tips voor het maken van een verdere selectie.

Wanneer je de ontvanger van het cadeau kent

Als je de ontvanger van het cadeau goed kent, heb je waarschijnlijk niet veel hulp nodig. Het is intuïtiever. Toch kun je jezelf helpen door een paar vragen te stellen:

(Geur)kaarsen zijn perfect voor persoonlijke en officiële geschenken.
  • Weet je van wat voor geuren die persoon houdt? Denk aan parfums of cosmetica die zij/hij gebruikt. Is er een bepaalde geur die je kunt bedenken als je haar/hem bezoekt? Heb je eerder geurkaarsen bij die persoon gezien? Weet je nog welke geuren er waren? Je kunt ook proberen jezelf eraan te herinneren of er in het verleden momenten waren waarop je samen aan het winkelen waren of andere omstandigheden waarin de persoon zei dat "iets heerlijk ruikt"? Wat was dat?
  • Is de woning van de persoon groot en ruim of klein? Als zij/hij bijvoorbeeld in een studentenhuis woont en maar één kleine kamer tot haar/zijn beschikking heeft, moet je een kleinere kaars en een subtielere geur overwegen. Als de persoon in een ruim huis woont, kunt u een grotere kaars kiezen, misschien met 2 of 3 lonten, of een set kaarsen.
  • Is het huis van de persoon minimalistisch en modern, of rijkelijk gedecoreerd, vol patronen en eclectisch? Als je gemakkelijk kunt zien dat iemand van eenvoud houdt, bijvoorbeeld, hun interieur is meestal zwart-wit en gedomineerd door eenvoudige, geometrische vormen, moet je waarschijnlijk een kaars kiezen die erbij past. Kies een moderne variant van de klassieke kaars, bijvoorbeeld een geurkaars in een apothekerspotje. Als het interieur monochromatisch is, kies dan voor een kaars met een zwart-wit label, want deze past in bijna elke kamer. En integendeel, als je weet dat de persoon van een rijk decor houdt, of unieke, handgemaakte producten waardeert, wil je misschien op zoek naar een decoratieve sojakaars. Er zijn veel soorten, in verschillende vaten. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Vanilla & Coffee, California Orange, Rose & Lavender, or Rose, Lavender, and Himalayan salt kaarsen.
  • Is de ontvanger van het cadeau in goede gezondheid? Weet je iets over de gezondheidstoestand van de ontvanger van je cadeau? Denk aan zaken als allergieën, astma of migraine. Als je dergelijke klachten hebt gehoord, kun je overwegen om een ​​geurloze kaars te kiezen. Ze branden schoon en (zolang het geen paraffinekaarsen zijn) zijn ze meestal ook hypoallergeen. Mensen die last hebben van hevige hoofdpijn voelen zich vaak overweldigd door de meeste geuren en het is beter om geurende geschenken te vermijden. Zo ook met zwangere vrouwen.
  • Do you have any scent-related memories together? This might not come to your mind immediately, but give it some time. Dig a little bit in your memory. Examples: you’re looking for a present candle for your sister. Think about all the summer holidays or Christmas you’ve spent together when you were young. What’s the smell that memories bring? Try to bring it back: the apple pie your grandmother made, the bouquet of fresh roses that always stood on the table, the jasmine that grew next to your summer house…

Wanneer je de ontvanger van het cadeau niet kent

Als je niet echt veel weet over de persoon voor wie je een kaars wilt kopen, kun je beter op veilige grond blijven. Of het nu een persoon is die u onlangs heeft ontmoet, een vriend van de vriend of een nieuwe zakenpartner, je wilt je geschenk niet te persoonlijk maken. Het moet klassiek, elegant en smaakvol zijn. Dit kan een beetje lastig zijn, maar ja, zelfs als je niet echt de exacte voorkeuren van de persoon raakt, als het geschenk stijlvol en hoogwaardig is, zal het nog steeds als waardevol worden beschouwd.

candle time candles with card
Geurkaarsen van een lokaale kaarsenmaker zijn altijd een stijlvol cadeau.
  • Is de ontvanger van het cadeau een vrouw of een man? Mannen en vrouwen hebben verschillende geurvoorkeuren. Het is duidelijk dat geurperceptie heel individueel is, maar er is een algemene classificatie van geuren die als mannelijk of vrouwelijk worden beschouwd. Het betekent niet dat mannen niet van vrouwelijke geuren kunnen houden of andersom, maar de kans is groot dat een man van middelbare leeftijd niet gek wordt van een roos- of jasmijnkaars. Het is altijd veiliger om te kiezen voor een houtachtige, aardse of kruidige geur voor een man. En zoals je misschien wel vermoedt, zullen rijke bloemen en frisse citrusgeuren een meer geschikte optie zijn voor een vrouwelijke ontvanger.
  • Is de persoon jong of op oudere leeftijd? Jongeren geven vaak de voorkeur aan frisse, sappige geuren. Oudere mensen hebben een zwakkere geurperceptie, dus misschien wil je een sterkere, onderscheidende geur kiezen. Meestal is Lavenderr of Sandalwood een veilige keuze.
  • Is dit een officieel geschenk, bijvoorbeeld voor een zakenpartner of collega? In dit geval moet je voor stijlvol gaan en een elegante en minimalistische optie kiezen. Kies een uniek maar bescheiden type kaars met een klassieke geur die alom geprezen wordt, zoals sandelhout, vanille en koffie of lavendel. Vermijd decoratieve of mooie kaarsen in ongebruikelijke vormen, omdat deze te veel afhankelijk zijn van persoonlijke smaak.
  • Wil je indruk maken of een beetje pronken? Als je een goede indruk wilt maken door te laten zien dat je niet spaart, kun je kiezen voor een set kaarsen of een giftbox. Dit is ook een geweldige oplossing omdat je de ontvanger de keuze geeft en de kans groter is dat hij/zij er op zijn minst een paar leuk vindt. Als er bijvoorbeeld drie kaarsen in de set zitten, is het goed mogelijk dat er minstens één overeenkomt met de persoonlijke smaak van de ontvanger. En als je kiest voor een geurloze set, werkt die altijd, want hij is stijlvol, eenvoudig en handig. Iedereen zou graag een elegante set kaarsen krijgen. Ga je voor geurkaarsen, zorg er dan voor dat alle geuren mooi bij elkaar passen en dat ze elkaar aanvullen.
  • Nog steeds niet zeker? Je kunt eenvoudig een van onze virtuele Cadeaubonnen kiezen en laten de ontvanger haar/zijn eigen kaarsen kiezen!

Ik hoop dat dit artikel je helpt bij het kiezen van de juiste kaars voor een cadeau. Als je echter nog wat hulp nodig hebt of meer vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We antwoorden binnen 24 uur.

Meer lezen over geuren? Lees onze blogpost hier.

Geef een antwoord