Geplaatst op Geef een reactie

Vanille & Koffie kaarsen – onze bestseller

Vanille & Koffie sojakaarsen met koffiebonen

Vanille & Koffie kaarsen zijn absoluut onze bestseller, en daar zijn goede redenen voor. Gemaakt met 100% natuurlijke vanille-olie en de beste kwaliteit, GMO-vrije sojawas van Europese oorsprong, met verse koffiebonen, en in een comfortabele, veilig vast te houden, glazen mok - het is het beste wat je van de kaars mag verwachten. U kunt ook kiezen uit witte en bruine labelkleuren om aan je persoonlijke smaak te voldoen.

De geur is echt lekker. Zacht, aangenaam, mild en goed uitgebalanceerd. Het is een echte sfeerverbeteraar. En als je de kaars aansteekt, beginnen koffiebonen op te warmen en voegen ze een extra aroma van vers gezette koffie toe. Ze vermengen zich in een subtiele mix; het effect doet denken aan een zoete cappuccino. Het is gewoon heerlijk.

Vanille & Koffie kaars zorg en veiligheid

Het lijkt misschien duidelijk hoe je een kaars moet gebruiken, maar er zijn een paar extra dingen die waard zijn om te weten, zodat je langer en op een veilige manier van je kaars kunt genieten. Het is allemaal heel eenvoudig en kost niet veel tijd. Het belangrijkste:

Houd de lonten kort

Deze regel is van toepassing op alle kaarsen, maar is vooral belangrijk voor kaarsen van sojawas. Wieken kunnen dunner of dikker zijn, gemaakt van verschillende soorten katoen en bedekt met verschillende was; maar ze moeten tenslotte allemaal worden bijgesneden. Waarom? Omdat een korte lont een langere levensduur van de kaars betekent. Als je de lont onbehandeld laat, zal hij met de tijd langer groeien, kan hij gaan paddestoelen (vormen een soort zwarte paddenstoelvormige rest aan de bovenkant) en te zwaar worden om zijn eigen gewicht te dragen. Vooral in het geval van natuurlijke katoenen lonten, die niet met draad worden ondersteund, zoals bij sommige vooraf voorbereide paraffine-lonten. Hierdoor kan de lont verdrinken of rook gaan produceren en de wanden van het glas zwart maken. Het is niet het einde van de wereld en het is allemaal makkelijk op te lossen, maar het is gewoon makkelijker om het vanaf het begin mooi te houden om volop van de kaars te genieten. Een langere lont geeft een grotere vlam - een grotere vlam verbrandt de was sneller. Wanneer je de lonten kort houdt, krijg je vele uren heerlijke geur en gezellig kaarslicht.

vanilla coffee candle
Vanilla & Coffee kaars met een witte label

Hoe trim je de lont? Je kunt een professionele lonttrimmer gebruiken, maar je hebt het niet echt nodig. Het is gewoon een chique accessoire. Je kunt gewoon een kleine schaar gebruiken of zelfs je eigen vingers (je hebt een tissue nodig). Elke keer voordat je de kaars aansteekt, zorg ervoor dat de lont niet langer is dan 5-6 mm. Ook moet je de lonten om de paar uur bijknippen als je de kaars langer brandt.

Er wordt nog één ding geadviseerd: brand de kaars niet langer dan 4 uur. Waarom? Als de poel gesmolten was te groot wordt, kan het de lonten in staande positie mogelijk niet volledig ondersteunen (nogmaals: vooral in het geval van natuurlijke lonten). Als je dat doet, is het echter geen drama, maar ik zou toch adviseren om de vlam uit te blazen, de lont even te laten afkoelen en korter te knippen. Dan kun je hem weer aansteken. (Als je echter ziet dat de lonten zacht worden en naar beneden gaan, moet je de was laten afkoelen en steviger worden voordat je hem weer aansteekt.)

Wat als een koffieboon de vlam vangt?

Vanilla & Coffee kaars aan het branden

Soms krijg ik de vraag: wat als een koffieboon de vlam vangt? Uiteraard is dit niet de bedoeling, maar er is een klein risico dat het kan gebeuren. Omdat ik onze Vanilla & Coffee-kaarsen systematisch in ons huis brand, heb ik al veel ervaring (ja, ze zijn ook mijn favorieten, en een van de beste voordelen van het een kaarsenmaker zijn is dat je veel kaarsen moet testen jezelf ). Het gebeurt niet vaak, maar van tijd tot tijd komt een koffieboon in contact met de lont en als de vlam laag is, vangt hem dan op. Maak je echter geen zorgen! Het is echt niets ernstigs. Allereerst zal het geen grote vlam zijn. Het zit veilig verpakt in een glazen mok, dus tenzij je het glas niet van de tafel schopt, gebeurt er niets ergs 😉 Het enige wat je hoeft te doen is de boon lichtjes aandrukken met een theelepel of een spies onder het wasoppervlak en hem voorzichtig verplaatsen naar de zijkant. Als je het gevoel hebt dat er te veel koffiebonen zijn, kun je er een paar verwijderen met een theelepel. Dat is alles!

Ik hoef je niet te vertellen dat je een brandende kaars nooit onbeheerd mag achterlaten, toch? :)

Lees hier hoe je langer van je kaars kunt genieten.

Psst... Wist je dat we ook onze Vanilla & Coffee kaarsen in glazen schalen af en toe maken?

Geef een antwoord