Geplaatst op 5 reacties

Wat zijn de psychologische voordelen van (soja) geurkaarsen

sandalwood

Wat zijn de voordelen van geurkaarsen?

Kaarsen branden is een zachte maar krachtige activiteit, en het brengt veel voordelen met zich mee. Kaarsen creëren een symbolische overgang van gewoon naar mystiek. Onze voorouders waren welbekend met kaarsen, en ze werden gebruikt in vele soorten rituelen, zowel religieus als seculier. Door de geschiedenis heen hebben mensen kaarsen gebrand, niet alleen om licht in de duisternis te brengen, maar om te bidden, te mediteren, te genezen, energie te reinigen of om contact te maken met de wereld van de geesten. Tegenwoordig steken we nog steeds kaarsen aan om een ​​intieme sfeer op te roepen en te ontspannen. Over het algemeen helpt het branden van kaarsen ons om sfeer te creëren, om ons af te scheiden van de wereld van wat gewoon en vermoeiend is. En dit is nog maar de werking van de kaarsvlam. Maar hoe zit het met geur?

Geur sojakaarsen voegen iets extra's toe aan het ritueel zelf. Geur heeft een zeer sterke connotatie met emoties die we voelen. Het kan de manier waarop we onze omgeving waarnemen volledig veranderen. Er zijn geuren die we gewoon prettig kunnen vinden, maar er zijn er ook die unieke herinneringen in onze geest oproepen. Denk aan de geur van de appeltaart die je oma bakte. Of hoe het trottoir naast je huis rook na de regen op een warme zomerdag. Ik herinner me nog de geur van de potloodwisser die ik op de school gebruikte - tot op de dag van vandaag kan ik het in mijn hoofd oproepen.

Maar de echte magie begint wanneer je weet hoe bepaalde geuren voor jou kunnen werken. Als je de psychologische voordelen van populaire geuren kent, weet je hoe je jezelf kunt helpen. Het is een wetenschappelijk bewezen feit dat geurkaarsen ons kalmeren en helpen ontspannen. Er is echter een groep geuren die vooral gespecialiseerd is in het verminderen van stress, angsten en depressie. Evenzo zijn er enkele geuren die helpen om ons te concentreren en de productiviteit te verbeteren of geuren die onze stemming verbeteren, energie geven of helpen om seksuele energie te deblokkeren en ons gevoel van intimiteit te vergroten. Het is de moeite waard om de basisprincipes van aromatherapie te kennen, omdat we op deze manier geurkaarsen kunnen gebruiken op de manier die voor ons het meest gunstig is. Het is goed om te weten welke geur je moet kiezen als je je down voelt, slaapproblemen hebt of gewoon je mindset moet veranderen in meer geaard en positief.

De helende eigenschappen van geurkaarsen zijn wonderbaarlijk. Het is echter waard om op te merken dat paraffinekaarsen niet de beste keuze zijn. Paraffinewas kan gifstoffen afgeven, en dat zou je niet leuk vinden. De beste keuze zal altijd plantaardige was zijn, zoals bijvoorbeeld sojawas. Wat aromatherapie betreft, is het geen verrassing dat het meeste positieve werk afkomstig is van op de natuur geïnspireerde geuren. Dus, welke geuren brengen de meeste psychologische voordelen met zich mee? Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire.

7 meest weldadige geuren in aromatherapie

Lavendel – het is waarschijnlijk de meest gebruikte geur in aromatherapie. Het heeft prachtige kalmerende en ontspannende eigenschappen. Verlicht angsten en helpt om beter te slapen. De geur is diep en aangenaam en heeft zuiverende eigenschappen. Het werkt verfrissend en helpt je geest te zuiveren en tot rust te brengen. Dankzij de ontgiftende en ontstekingsremmende werking is het een perfecte keuze als je verkouden bent of griep hebt. Het kan verlichting brengen voor uw luchtwegen en hoofdpijn verminderen.

Citroen - het is een van de meest stemmingsverbeterende geuren. Het roept blije gevoelens op en heeft een bewezen antidepressief effect. Het helpt om angst en stress te verminderen, maar het brengt ook verlichting van misselijkheid. Dankzij ontspannend werken aan onze hersengolven, verbetert de concentratie. Het is een heerlijke luchtverfrisser met verkwikkende en stimulerende eigenschappen. Een echte traktatie uit de natuur!

Sinaasappel – vergelijkbaar met citroen, het heeft een opbeurend humeur en helpt stress te verminderen. Het creëert een warme, verfrissende sfeer. Het stimuleert het immuunsysteem en helpt bacteriën in de lucht te elimineren. Omdat het spanningen uit lichaam en geest haalt, brengt het ze weer in balans; als gevolg daarvan kan het de slaapkwaliteit effectief verbeteren.

Vanille - het is een echte zelfzorgtraktatie. Het stimuleert op natuurlijke wijze gevoelens van vreugde en geluk. Het kan slaapproblemen verlichten dankzij de ontspannende werking, maar – om het interessanter te maken – in sommige culturen wordt aangenomen dat het een afrodisiacum is en een goede manier om het libido te verbeteren, omdat het het gevoel van intimiteit verbetert. De geur is zeer geruststellend, dus het kalmeert je zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt.

Sandelhout – zijn diepe, rijke, houtachtige noten zijn de basis voor veel bekende parfums en cosmetica. Niet zonder reden! Het helpt om stress en angst te verminderen, en het zorgt voor een ontspannen, meditatieve gemoedstoestand. Balancerende eigenschappen helpen om innerlijke rust te bereiken. Net als vanilleolie heeft het een kalmerende werking, en hierdoor kan het helpen bij slapeloosheid en hoofdpijn. Het kan ook de concentratie verbeteren, omdat het helpt om helderheid van geest te krijgen.

Roos – het verwijdert op natuurlijke wijze stress en angsten en ontspant lichaam en geest. Zeer geruststellend voor je psyche. Het verlicht spanningen en helpt bij het vinden van innerlijke rust. Het brengt verlichting van PMS en menstruatiekrampen. Kan ook nuttig zijn bij slaapproblemen. Het kalmeert je ziel en helpt om weer in contact te komen met jezelf.

Jasmijn – het ruikt goddelijk en heeft prachtige eigenschappen. Het heeft een kalmerende werking vergelijkbaar met lavendel, maar de geur is zoet en vrouwelijk. Het is een klassiek afrodisiacum: het verhoogt het libido, wekt seksuele energie op en helpt een intieme sfeer op te bouwen. De verleidelijke geur verhoogt de sensualiteit. Het heeft een stimulerend effect. Verbetert de stemming en het is een natuurlijke remedie tegen depressie en emotionele stress. Het helpt ook bij menstruatiepijn en bij de menopauze door lichaamsspanningen te verwijderen. Handig ook als je je chronisch moe en zonder energie voelt.

Ask the right questions, find the right answers

Dus als geur zo'n sterke invloed heeft op hoe we ons voelen over de ruimte om ons heen, kan het nuttig zijn om te leren hoe het ons beïnvloedt. Bedenk hoe je de kwaliteit van jouw welzijn kunt verbeteren door geurkaarsen te gebruiken die het beste bij je passen. Denk na over jouw behoeften. Wat zijn jouw dagelijkse gewoontes die kunnen uitgroeien tot mooie rituelen? Waar klaag je over? Kun je zich niet concentreren, vind je geen innerlijke rust, voel je je uit balans? Of misschien plan je een romantische avond met een speciaal iemand? Ik weet wat voor mij werkt. Ik hou ervan om overdag vanillekaarsen te branden. Ze zorgen ervoor dat ik me ontspannen en gecentreerd voel. Ik steek graag een lavendelkaars aan als ik worstel met migraine of als ik me ziek voel. Voor de avonden kies ik voor geuren van citrus of jasmijn in warme seizoenen en sandelhout en sinaasappel in de winter.

Het is waard om te onthouden dat iedereen een andere geurperceptie heeft. We ervaren dezelfde geuren anders. Het komt voort uit onze herinneringen en achtergronden. Gelukkig zijn er genoeg geuren om uit te kiezen! En nu heb je wat essentiële kennis die je keuze hopelijk gemakkelijker zal maken dan voorheen. :)

5 gedachten over “What are the psychological benefits of scented (soy) candles

  1. […] Learn also about The Psychological Benefits of Scented Candles. […]

  2. […] Would you like to learn more about the psychological benefits of scented candles? Read our post here. […]

  3. […] Would you like to learn about the psychological benefits of fragrances? Read our article here. […]

  4. […] If you’d like to read more about the benefits of scented soy candles or learn how to find the right fragrance for yourself, read our article here. […]

  5. […] If you’d like to learn more about aromatherapy and the psychological benefits of scents, read our article here. […]

Geef een antwoord