Sojawas Info

Als je van je planeet houdt, ga je ook van sojawas houden. Maar eerst wil je waarschijnlijk weten waarom je niet van paraffinekaarsen zou moeten houden. Het is geen enkele vorm van propaganda, dit zijn gewoon feiten, en als aardeburger heb je het recht om ze te weten.

Wat u moet weten over paraffinewas

Zoals je waarschijnlijk weet, kunnen kaarsen van verschillende soorten was worden gemaakt. De meest populaire, vanwege de goedkope kosten, is paraffine. Helaas is het ook de meest schadelijke! Paraffinewas is een product van het oliezuiveringsproces, meestal afgeleid van aardolie, ruwe olie of steenkool. Dit zijn niet duurzaame, en niet-hernieuwbare bronnen. Om het nog erger te maken, het is een oorzaak van olielozingen, schade aan de natuurlijke habitat en het heeft een negatieve invloed op de klimaatverandering. Bovendien zijn paraffinekaarsen niet bepaald het gunstigst voor onze longen: ze geven zwarte roet en giftige dampen af, en hun rook stoot kankerverwekkende stoffen uit. Als je regelmatig kaarsen brandt, is het misschien een goed moment om eens na te denken over het soort kaarsen dat je gebruikt!

Waarom is sojawas een goede keuze?

Soy wax flakes in a melting pot

Sojawas is een prachtig geschenk van de natuur. Het is 100% natuurlijk, afgeleid van plantaardige sojabonen. De olie wordt gewonnen uit bonen (eerst tot vlokken gemaakt) en gehydrogeneerd. Het is een volledig hernieuwbare en milieuvriendelijke bron! En de was die we gebruiken in Candle Time is van Europese oorsprong.

In tegenstelling tot paraffine, branden kaarsen van sojawas schoon en geven ze geen roet of rook af. Sojawas is een geweldige natuurlijke geurdrager en heeft geen chemische verbeteraars nodig. Om het nog beter te maken heeft het een lager smeltpunt, wat in de praktijk betekent dat de kaarsen zelfs 50% langer branden! Het is ook bijna volledig hypoallergeen. De sojawas die we gebruiken is 100% GMO-vrij en vegan.

Eigenschappen van sojawas

Sojawas is schoon en romig, meestal verkrijgbaar in de vorm van vlokken of kralen. Het is eigenlijk heel fijn in contact! Wanneer het in een kaars wordt veranderd, kan het in de loop van de tijd enigszins van uiterlijk veranderen. Dit komt vooral door zijn gevoeligheid voor temperatuur en licht, maar ook door zijn natuurlijke eigenschappen. Het kan een beetje van kleur veranderen als er wat geurstoffen aan worden toegevoegd of als het langere tijd in direct zonlicht staat. Het heeft echter geen enkele invloed op de prestatie van de kaars.

soy wax flakes and beads

Sojawas heeft een lager smeltpunt, waardoor het al smelt bij 45-50 graden Celsius. Hierdoor wordt de geur evenwichtiger verdeeld en brandt de kaars zelfs 50% langer dan de paraffine. Dit is ook een reden waarom het op een warme dag zachter kan worden en hard aanvoelt als het kouder is.

Sojawas is volledig biologisch afbreekbaar. Het is ook dierproefvrij en veroorzaakt geen schade aan het milieu. Omdat het afkomstig is van hernieuwbare bronnen, is het milieuvriendelijk en zeer duurzaam.

Sojawas brandt schoon en produceert geen gifstoffen of kankerverwekkende stoffen. Het stoot geen rook of zwarte roet uit. Het is dus veel vriendelijker voor je longen.

Sojawas spleet is super eenvoudig schoon te maken: je hebt alleen water en zeep nodig.